Pattern part
Pattern part

Konsult inom public affairs och opinionsbildning

Bellbird växer och söker en driven konsult för våra uppdrag inom public affairs och opinionsbildning. Hos oss får du hjälpa några av Sveriges mest spännande företag att navigera i – och påverka – samhällsdebatten. Intresse och kunskap inom hållbarhet är ett stort plus.

Vi söker dig som är i början av karriären. Du har arbetat 1–4 år och har höga ambitioner kring din framtida utveckling. Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsmiljö på ett ambitiöst och snabbväxande företag. I rollen som konsult inom public affairs och opinionsbildning kommer du, tillsammans med erfarna kollegor, att arbeta med analys och strategi liksom budskap, kampanjer och aktiviteter.

I rollen kommer du hjälpa våra kunder att:

-Analysera samhällsdebatten och samhällstrender.
-Analysera politiska frågor och besluts- och lagstiftningsprocesser.
-Formulera strategier, budskap och aktiviteter.
-Skriva texter för internt och externt bruk, t.ex. strategidokument eller debattartiklar.
-Genomföra kampanjer och aktiviteter som syftar till att påverka opinion, beslutsprocesser eller synen på kundernas verksamhet.

Vi söker dig som har:

-Högskoleutbildning inom statsvetenskap, ekonomi, juridik eller motsvarande.
-1–4 års arbetslivserfarenhet inom politik, myndighet eller relevant organisation. Alternativt tidigare erfarenhet som konsult inom public affairs.
-Kunskap och erfarenhet av påverkansarbete och opinionsbildning.
-Djup förståelse för politiska processer (Sverige och internationellt) och gärna egna kontakter inom politiken och/eller civilsamhället och/eller myndighetssverige.
-Dokumenterad kunskap, alternativt stort intresse, inom hållbarhetsfrågor.
-Vass penna och god kommunikationsförmåga, både på svenska och på engelska.
-Stor vana av att både arbeta i team och ta ett stort eget ansvar.
-Höga ambitioner kring din framtida karriär och trivs på en högpresterande arbetsplats.

Rollen ställer höga krav på allmänbildning, engagemang, förståelse för politik och näringsliv, liksom känsla för kommunikation. På Bellbird erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter, spännande uppdrag, erfarna kollegor och en arbetsplats under hög tillväxt och förändring.

Ansökan och mer information:
Skicka CV och personligt brev till info@bellbird.se, skriv ”Ansökan konsult opinionsbildning” i ämnesraden. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Gustaf Geterud, operativ chef, på 076-113 97 97.

Om Bellbird:
På Bellbird arbetar vi i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och förändringsprocesser. Vi hjälper våra uppdragsgivare med tillväxt och förändring genom agendasättande och integrerad kommunikation. Sedan starten 2017 har vi växt kraftigt och är i dag ett eklektiskt team på cirka 25 personer. Vår ambition är att arbeta med de mest spännande uppdragen för de mest ambitiösa varumärkena, och vi tror på näringslivet som en positiv och ansvarstagande kraft i samhället för att driva förändring. På Bellbird vill vi utveckla branschens främsta medarbetare.

Join us

Are you a curious team player?

Bellbird is a growing company and we are looking for talented people to join us. If you are interested, please send a cover letter and your CV to info@bellbird.se and we’ll get back to you as soon as possible.