Pattern part
Pattern part

Konsult finansiell kommunikation

Bellbird växer och söker en driven konsult för våra uppdrag inom finansiell kommunikation. Hos oss får du hjälpa några av Sveriges mest spännande företag med deras kommunikation, IR, equity story och varumärke- och anseendearbete.

Vi söker flera personer inom detta område, både du som har ett par års erfarenhet och du som har kommit en bit i karriären och vill vara med och vidareutveckla vårt erbjudande inom finansiell kommunikation. Vi arbetar mot ägare, styrelse och ledning på börsbolag, ägarledda och riskkapitalägda bolag. Du har tidigare erfarenhet från området och höga ambitioner kring din framtida utveckling. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö på ett ambitiöst och snabbväxande företag där du kommer att ha en nyckelroll inom finansiell kommunikation.

I rollen kommer du hjälpa våra kunder med att:

-Utveckla berättelsen kring deras verksamhet och affärsmodell, varför de finns och hur de skiljer sig från konkurrenter.
-Formulera strategier, budskap och kommunikationsaktiviteter baserat på god affärsförståelse, analys av bransch, kapitalmarknad och makroekonomi.
-Stödja vid kvartalsrapportering, börsnoteringar och transaktioner.
-Leda och genomföra komplexa projekt.

Vi söker dig som har:

-Högskoleutbildning inom finans/ekonomi eller motsvarande.
-Tidigare erfarenhet från arbete med finansiell kommunikation på byrå eller på ett större företag, med höga krav på leverans, analys och skrivande.
-Djup förståelse för kapitalmarknaden, dess aktörer och dynamik.
-Tidigare ledar- eller projektledarerfarenhet samt erfarenhet av att utveckla kundrelationer, befintliga och nya.
-Kunskap och erfarenhet av transaktioner, noteringar samt att utveckla årsredovisningar är meriterande.
-Vass penna och god kommunikationsförmåga, både på svenska och på engelska.
-Stor vana av att både arbeta i team och ta ett stort eget ansvar
-Höga ambitioner kring din framtida karriär och trivs på en högpresterande arbetsplats. . 

Rollen ställer höga krav på allmänbildning, engagemang, förståelse för näringsliv och finansmarknad, liksom god känsla för kommunikation. På Bellbird erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter, spännande uppdrag, erfarna kollegor och en arbetsplats under hög tillväxt och förändring.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till info@bellbird.se, skriv ”Konsult finansiell kommunikation” i ämnesraden. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Gustaf Geterud, operativ chef, på 076-113 97 97.

Om Bellbird
På Bellbird arbetar vi i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och förändringsprocesser. Vi hjälper våra uppdragsgivare med tillväxt och förändring genom agendasättande och integrerad kommunikation. Sedan starten 2017 har vi växt kraftigt och är i dag ett eklektiskt team på cirka 25 personer. Vår ambition är att arbeta med de mest spännande uppdragen för de mest ambitiösa varumärkena, och vi tror på näringslivet som en positiv och ansvarstagande kraft i samhället för att driva förändring. På Bellbird vill vi utveckla branschens främsta medarbetare.