Pattern part
Pattern part

Kommunikationskonsult

Bellbird växer och söker en driven kommunikationskonsult. Vi söker dig med 2–4 års erfarenhet inom kommunikation eller journalistik, som har en vass penna och vet vad som krävs för att skapa engagemang och publicitet.

Vi söker dig som är i början av karriären. Du har arbetat 2-4 år och har höga ambitioner kring din framtida utveckling. Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsmiljö på ett ambitiöst och snabbväxande företag. I rollen som kommunikationskonsult kommer du att jobba med att utveckla och utföra kreativa kommunikationsaktiviteter. Bland våra kunder finns flera av Sveriges största företag och organisationer, i branscher såsom tech, finans eller telekom.

I rollen kommer du hjälpa våra kunder med:

-Att utveckla skrivna budskap och innehåll för en mix av egna, förtjänade och köpta kanaler.
-Hur budskap formuleras för bästa effekt utifrån din förståelse för hur olika kanaler fungerar.
-Att producera engagerande storytelling.
-Research och analys som underlag för idéer och strategier.
-Skriva texter för internt och externt bruk, t.ex. strategidokument eller debattartiklar.

Vi söker dig som har:

-2–4 års erfarenhet från arbete med höga krav på att producera redaktionellt material och kvalitativt innehåll, gärna från en större redaktion.
-Förmåga att producera och optimera innehåll för flera olika typer av kanaler och målgrupper, exempelvis webb, sociala medier, rörligt, pressmaterial, rapporter, m.m.
-Förmågan att hålla hög kvalitet i leveranser, i flera parallella projekt, samt att arbeta mot och hålla deadlines.
-Djup kunskap om medielandskapet, förståelse och intresse för vad som händer i omvärlden.
-Vass penna och god kommunikationsförmåga, både på svenska och på engelska.
-Stor vana av att både arbeta i team och ta ett stort eget ansvar.
-Höga ambitioner kring din framtida karriär och trivs på en högpresterande arbetsplats.

Rollen ställer höga krav på att behärska det journalistiska hantverket. Med förståelse och intresse för politik, näringsliv och populärkultur bidrar du till att skapa relevanta strategier, aktiviteter och välformulerade budskap. På Bellbird erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter, spännande uppdrag, erfarna kollegor och en arbetsplats under hög tillväxt och förändring.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till info@bellbird.se, skriv ”Ansökan kommunikationskonsult” i ämnesraden. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Gustaf Geterud, operativ chef, på 076-113 97 97

Om Bellbird
På Bellbird arbetar vi i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och förändringsprocesser. Vi hjälper våra uppdragsgivare med tillväxt och förändring genom agendasättande och integrerad kommunikation. Sedan starten 2017 har vi växt kraftigt och är i dag ett eklektiskt team på cirka 25 personer. Vår ambition är att arbeta med de mest spännande uppdragen för de mest ambitiösa varumärkena, och vi tror på näringslivet som en positiv och ansvarstagande kraft i samhället för att driva förändring. På Bellbird vill vi utveckla branschens främsta medarbetare.

Join us

Are you a curious team player?

Bellbird is a growing company and we are looking for talented people to join us. If you are interested, please send a cover letter and your CV to info@bellbird.se and we’ll get back to you as soon as possible.