Pattern part
Pattern part

Art Director

På Bellbird jobbar vi med agendasättande och integrerad kommunikation. Vi växer snabbt och söker nu en Art DirectorVi söker dig som tror på kraften i att förstärka varumärkens identitet och storytelling genom visuella uttryck, som brinner för att göra saker begripliga och engagerande genom grafisk design. 

Bellbird arbetar i gränslandet mellan kommunikation, marketing och förändringsprocesser. Vi är ett eklektiskt team på 20 personer. Vår ambition är att ha de mest spännande uppdragen för de mest ambitiösa varumärkena. Samtidigt bygger vi ett företag som det är kul att arbeta på och där alla medarbetare får växa och utvecklas. Bellbird grundades våren 2017 och drivs av våra partners Anders Kempe, Maria Stern, Michael Wolf, Sofia Falk och David Sandström. 

Som AD kommer du att ingå i våra konsultteam och jobba mot flera av våra större uppdragsgivare, med varumärkesarbete och kampanjer för olika kanaler . Som konsult agerar du rådgivare och skapar lösningar utifrån dina spetskompetenser. Arbetet ställer höga krav på att, omväxlande i team och individuellt, arbeta självständigt och ansvara för att kvalitetsnivå, tidplan och budgetar efterföljs. Hos oss kommer du att ges stor frihet och möjlighet att jobba i multidisciplinära team. Det i sin tur kräver stor flexibilitet, prestigelöshet och ett nyfiket sinne från din sida.  

Vi söker dig som genom nya perspektiv vill vara med och driva utvecklingen av vårt erbjudande, vara delaktig i försäljningsarbetet och i att identifiera nya affärsmöjligheter. 

Vi söker dig som har 
Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat som AD/senior grafisk formgivare – med integrerad kommunikation och kampanjer på företag, PR- eller reklambyrå för stora svenska och internationella företag.  

Relevant utbildning, hög designkänsla och kunskap inom Adobe CS, InDesign, Photoshop, Illustrator och liknande program. Ett stort plus är om du har kunskap av eller intresse för animation, webb och filmproduktion. 

Erfarenhet av att arbeta med kollegor från flera olika kommunikationsdiscipliner, driva flera parallella projekt samt att leda och utveckla juniora kollegor.  

Genuint intresse av utvecklingen inom svenskt näringsliv, samhälle, media och populärkultur. 

Ansökan: Om detta låter intressant, skicka CV och portfolio till info@bellbird.se Skriv ”AD” i ämnesraden. Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Gustaf Geterud, Operativ Chef, på +46 (0)76 113 97 97.